sponsoren

 
 
Hoeveel kilometer loop jij?
home  > schone avond4daagse

Loop een Schone Avond4daagse!

Elke dag een schoon feestje! De jaarlijkse Avond4daagse is dit jaar extra feestelijk. Koninklijke Wandel Bond Nederland en NederlandSchoon slaan de handen ineen en organiseren samen een schone actie voor alle lokale Avond4daagsen.

In ruim 170 gemeenten in Nederland wordt een Schone Avond4daagse georganiseerd. Het doel is kinderen en hun ouders bewust te maken van (zwerf)afval, zodat ze hun eigen afval onderweg niet laten vallen, maar juist verzamelen in zakken en bakken. Na afloop van de Avond4daagse blijft dan minder zwerfafval op de route achter.

Ook Avond4Daagse Stede Broec heeft zich aangemeld als Schone Avond4Daagse.


Scholen en ouders

We willen ook scholen en ouders betrekken bij deze actie. Voor de Schone Avond4daagse is een speciale online scholenquiz ontwikkeld. Bij de quiz strijden leerlingen in twee teams tegen elkaar en leren spelenderwijs meer over zwerfafval. Ga snel aan de slag! Speel de quiz op www.schoneavond4daagse.nl.

Voor ouders is een flyer beschikbaar met vier handige tips om afval al vooraf zoveel mogelijk te voorkomen. Ook is er een speciaal promofilmpje gemaakt voor ouders met daarin handige tips om afval al vooraf zoveel mogelijk te voorkomen.

Speciaal Avond4daagse lied
Het Avond4daagselied is speciaal door 123ZING gecomponeerd. Het is gratis beschikbaar, ook voor scholen die geen 123ZING-abonnement hebben. Het Avond4daagselied is makkelijk aan te leren door de meezingvideo en het wordt extra leuk door de bodypercussie. Luister het lied en kijk de videoclip op de website van 123zing.

Zing deze uit volle borst mee samen met je vriendjes en vriendinnetjes! 

Wij wensen jullie een sportief, gezellig en schoon wandelfeestje toe!